Sisteme fotovoltaice rezidențiale (sub 100kW)

Specialiști în energie regenerabila: parcuri fotovoltaice, cladiri independente energetic, autorizatii, licente, avizari, proiectare, consultanta, exploatare si furnizare de energie.

Sistemele rezidenţiale pot fi de 3 tipuri:

  • On-grid – sistem care debitează energia în sistemul energetic naţional.
  • Off-grid – sistem care acumulează energia şi o foloseşte local.
  • Mixt – sistem care şi debitează energia în sistemul naţional dar, la alegere o poate şi înmagazina şi folosi local.

Sisteme On-grid

Pot fi privite ca o investiţie de mare rentabilitate şi siguranţă pe termen lung. Beneficiarul se poate raporta la ele ca la o “pensie solară” întrucât sistemele fotovoltaice cu debitare în reţea pot genera venituri semnificative pe termen lung.

Exemplu: cu o investiţie de 20.000 – 25.000 Euro , sistemul poate produce o rentă / pensie anuală între 5.000 şi 6.800 Euro.

Durata de viaţă a investiţiei este între 20 şi 30 de ani.

Sisteme Off-Grid

Sunt investiţii potrivite pentru zonele în care lipseşte / este la mare departare reţeaua naţională de distribuţie a energiei.

Rentabilitatea economică este justificată la distanţe mai mari de 1KM faţă de cea mai apropiată linie de distribuţie a energiei sau în cazul necesităţii stringente de sursă de energie de back-up.

Cei mai des întâlniţi beneficiari ai acestor sisteme sunt: casele de vacanţă de la munte, fermele, locuinţele din Deltă, locaţiile de Salvamont, etc.

Ca sisteme de back-up, ele funcţionează foarte bine în zone în care reţeaua de distribuţie funcţionează instabil (fie din motive meteo, fie geografice) sau în locaţii în care lipsa sau întreruperea energiei electrice poate genera pagube.

Sisteme Mixte

Combină eficienţa economică tipică sistemelor On-Grid cu siguranţa sistemelor Off-Grid, sistemele On-Grid neputând fi folosite ca sursă altrenativă de alimentare.

Sistemele Off-Grid şi cele Mixte pot avea în componenţa lor, pe lângă panourile fotovoltaice şi turbine eoliene. Astfel se măreşte semnificativ eficienţa tehnică a sistemului.

 

Puteti vedea un exemplu de sistem Mixt aici.
 

[sc:prezentare]